Kunstenfestival Watou van 9 juli tot 11 september

Redactie KW

Het Kunstenfestival Watou draait dit jaar rond het thema ‘herinneringen’. Intendant Jan Moeyaert heeft het programma van de derde editie van het festival voorgesteld. Watou 2011 start op zaterdag 9 juli en loopt tot 11 september.

Moeyaert vroeg kunstenaars, schrijvers en dichters werk te selecteren dat draait rond het hoofdthema. Onder meer gerenommeerde namen als Albert Pepermans, Anno Dijkstra, Yves Velter, Gerolf Van de Perre, Tamara Van San, Peter Theunynck, Natasja Lefevre en Bart Janssen presenteren deze zomer hun werk op unieke locaties in Poperinges meest gekende deelgemeente.

Kunstenfestival Watou is de opvolger van de Poëziezomer in Watou. Sinds de omvorming in 2009 werkt het festival samen met het Poëziecentrum, dat een aantal kunstenaars aansprak om poëziekamers te vullen in Watou.

Ook het FRAC Nord-Pas de Calais verleent haar medewerking. De vzw uit Noord-Frankrijk die zowat 1.500 kunstwerken in haar bezit heeft, leent een aantal werken uit aan het Kunstenfestival. Die zullen te zien zijn in het rusthuis van Watou.

Kunstenfestival Watou 2011 vindt plaats van 9 juli tot en met 11 september; elke dag, behalve op maandag en dinsdag. Een toegangskaart kost 10 euro. Meer info op www.watou2011.be.

(BELGA)

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier