Kunstenares Sarah Van Hoe bezoekt tentoonstelling van haar oude academie

Redactie KW

De Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Roeselare bestaat 175 jaar. Een lange traditie dus die ook tal van bekende kunstenaars opleverde zoals Alfons Blomme en Rik Vermeersch. In een expositie met werk van oud-leerlingen blikt het SASK terug op het verleden. Sarah Van Hoe, bekend kunstenares en ook oud-leerling van de academie, bezocht de tentoonstelling.

Kunstenares Sarah Van Hoe zette als meisje van 8 haar eerste stappen in de kunstwereld. Meer dan 10 jaar lang volgde ze wekelijks les aan het SASK in Roeselare. En met succes. Sarah Van Hoe werkt en leeft intussen in Italië. Ze werkte er jaren voor het bekende Italiaanse modehuis Prada en is over de hele wereld bekend voor haar post – pop schilderijen. Voor de verjaardagstentoonstelling van het SASK schilderde ze twee werken gebaseerd op een andere bekende oud-student: Alfons Blomme

Naast Blomme en Van Hoe volgden ook Rik Vermeersch en Jules Lagae les aan het SASK. Allemaal kregen ze een plaatsje op de overzichtstentoonstelling van 175 jaar kunstonderwijs in Roeselare. De expo loopt nog tot februari in de gebouwen van de stedelijke academie voor Schone kunsten.

(TN/BS)

Meer over dit onderwerp vanavond in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier