Kulak start academiejaar

Redactie KW

In Kortrijk is voor de studenten van de Kulak het academiejaar gestart. De rector mag tevreden zijn omdat het aantal eerstejaars voor de tweede keer op rij met zo’n 10 procent stijgt. Er zijn nu bijna 800 eerstejaars, wat het totale studentenaantal van de Kulak op zo’n 1300 brengt. Vooral rechten, maar ook wetenschappen en technologie doen het bijzonder goed. En ook de Kortrijkse schepen van onderwijs is welgezind, de kaap van de 10.000 studenten in zijn stad is in zicht.

Als we de studenten mogen geloven, hebben ze na drie maanden vakantie weer zin in school. De KULAK groeit, ook dankzij het feit dat de Kortrijkse universiteit al een aantal volwaardige bacheloropleidingen van 3 jaar mag aanbieden, bijvoorbeeld in de richting wetenschappen en technologie.

De studenten vinden al dat volk ok. Ze zijn ook voorstander van 3-jarige bachelorleidingen in Kortrijk zelf, maar dan moet de stad zich nog meer als een studentenstad gedragen, zeggen ze. Zo willen ze een betere fuifzaal.

De stad heeft daar wel oren naar, maar vindt moeilijk een geschikte locatie voor middelgrote fuiven voor 800 tot 1.200 man. Kortrijk onderzoekt intussen wat het kan aanvangen met de site van het oude vlasmuseum. Het museum verhuist, en de gronden zijn gelegen tussen de Hogeschool Katho en de Kulak. Dat vraagt om ingevuld te worden als zone voor studentenvoorzieningen. Maar ook hier geen fuifzaal, zegt de schepen van onderwijs. (BS)

Meer nieuws op WTV vanavond vanaf 18u00.

Kulak start academiejaar

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier