KU Leuven eert Christine Lagarde met een eredoctoraat aan Kulak

Redactie KW

Christine Lagarde, de directeur van het Internationaal Muntfonds (IMF), krijgt een eredoctoraat van de KU Leuven. Het eredoctoraat komt er op voorstel van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen en wordt vandaag aan de Kulak in Kortrijk uitgereikt.

De KU Leuven erkent Christine Lagarde als één van de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. De universiteit kent haar het ‘doctoraat honoris causa’ toe voor haar krachtig leiderschap, haar scherpe visie en de heldere analyses waarmee zij de mondiale financiële crisis wil bevatten en aanpakken.

Met de uitreiking van het eredoctoraat in Kortrijk willen de KU Leuven en de Kulak het concept en de dynamiek van de economische opleiding onderstrepen. Vicerector Jan Beirlant: “We willen jongeren vormen die creatieve antwoorden kunnen bieden op de economische uitdagingen. Het nieuwe derde bachelorjaar Toegepaste Economische Wetenschappen aan Kulak, met specialisaties als ‘Innovatie en Ondernemerschap’ en ‘Accountancy en Recht’, sluit hier perfect bij aan.”

(N.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier