KTA Brugge biedt professionele dansopleiding aan

Redactie KW

Het KTA in Brugge start vanaf volgend schooljaar met een specialisatie dans. De leerlingen krijgen naast het gewone lessenpakket ook een professionele dansopleiding. Het idee komt van Christian Dedeene van dansschool CD Dance Factory. Bijzonder is dat de opleiding al start vanaf het eerste jaar en dat ze binnen het ASO wordt aangeboden.

Wie van dans houdt en een professionele opleiding wil kan vanaf volgend jaar terecht in het KTA van Brugge. Initiatiefnemer is Christain Dedeene die zijn carrière startte bij het Ballet van Maurice Béjart en daarna in Brugge de dansschool CD Dance Factory oprichtte. ” Ieder jaar is de vraag groot van mensen die talent hebben. We moeten die dan doorsturen naar Antwerpen . Er is maar één school die op dat niveau werkt”, zegt hij.

Topsportschool

Hij stapte naar het KTA en daar hadden ze wel oren naar zijn plannen. De opleiding past volledig in de filosofie van de school die erkend is als topsportschool en andere sportspecialisaties aanbiedt zoals wielrennen en gymnastiek. De dansopleiding wordt opgestart in het ASO. De opleiding omvat naast het gewone lessenpakket ook klassiek ballet, moderne dans, hip hop en latin. 15 uur dans per week waarvan 8 uur binnen de schooluren en 7 uur erbuiten. De lessen starten al in het eerste secundair. Op 3 juni en 26 augustus zijn er audities.

(N.D./A.D.)

Meer vanavond op Focus vanaf 18u00

KTA Brugge biedt professionele dansopleiding aan

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier