Krulandijvie REO Veiling voor restaurant Sergio Herman

Redactie KW

Maandag werd de eerste krulandijvie van het teeltseizoen verkocht in de REO Veiling. De krulandijvie werd geteeld door tuinbouwer Dirk Declercq en zijn pa. Het was een handelaar uit Westkapelle die er 1,80 euro per stuk voor betaalde. De geveilde krulandijvie zal geserveerd worden bij superchef Sergio Herman.

De Belgische primeurverkoop vond maandag 7 maart plaats, dat is drie dagen vroeger dan vorig jaar. Net zoals de vorige jaren was het teler Dirk Declercq die als eerste zijn krulandijvie in de REO Veiling kon aanbieden. Die werd geveild aan 1,80 euro per stuk. Handelaar Geert Baecke van Tinos Fruit in Westkapelle haalde de primeur binnen voor het restaurant Pure C van superchef Sergio Herman in Cadzand.

Het hoofdseizoen begint eind maart en duurt tot de herfst. Vorig jaar commercialiseerde de veiling vorig jaar in totaal 600.925 stuks. Voor dit jaar wordt een gelijkaardig aanvoercijfer verwacht.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Weekbode Roeselare)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier