Kruispunt Kleppestraat wordt visitekaartje voor Dadizele. Volgens de oppositie té duur

Redactie KW

Op de gemeenteraad van Moorslede zijn de werken voor het kruispunt van de Kleppestraat, de Sperredreef en de Azalealaan in Dadizele ter sprake gekomen. Volgens oppositiepartij Visie kosten de werken veel te veel. Maar Groep A vindt dat het kruispunt een visitekaartje voor Dadizele wordt.

De heraanleg van het kruispunt van de Kleppestraat, Sperredreef en Azalealaan in Dadizele zal volgens de oppositiepartij Visie veel te veel geld kosten. Het gemeentebestuur van Moorslede heeft hiervoor in de begroting een krediet van 550.000 euro voorzien. “In tijden van crisis is dat een prestigieus project”, aldus Ward Vergote (Visie). De gemeenteraad keurde het bestek van de werken goed.

Volgens het studiebureau bedraagt de raming voor de wegen- en rioleringswerken zo’n 635.000 euro. Waarvan 470.000 euro ten laste van de gemeente. De rest wordt betaald door de intercommunale Infrax die een vierde van de rioleringswerken voor haar rekening neemt.

Fontein

“Zoveel geld voor één kruispunt”, liet Pol Verhelle (Visie) horen. “Het kon goedkoper. Akkoord, er is daar een probleem met wateroverlast. Affrezen en herprofileren volstond al. Maar nu worden een kleine rotonde, fontein en bomen voorzien.”

De meerderheid van Groep A kon de kritiek van de oppositie alvast niet smaken. “Op het kruispunt komt er een gescheiden riolering om later dan de Azalealaan en Kleppestraat daarop aan te sluiten”, reageert schepen Rik Bekaert

Volgens voorzitter van de gemeenteraad Guido Ghekiere (Groep A) wordt het kruispunt na de heraanleg een visitekaartje voor Dadizele.

(ED)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 30 december 2011.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier