Kruidenierswinkeltje Colmado in Sint-Andries overvallen

Redactie KW

Els Lescouhier (37) kreeg dinsdagochtend in haar kruidenierswinkeltje Colmado in de Leopold III-laan in Sint-Andries een gemaskerde overvaller over de vloer. De man was ongewapend en ging erg amateuristisch te werk.

Toen het nichtje van de uitbaatster oog in oog kwam te staan met de overvaller, begon ze in paniek te gillen. Dat volstond om de dader op de vlucht te jagen en de overval te verijdelen. “Het was rond kwart voor elf. Ik was bezig in de keuken en plots hoorden we de bel in de winkel. Toen die maar bleef rinkelen ging mijn nichtje, die toevallig op bezoek was, kijken wie het was. Ik dacht dat het schooljongens waren, die om spekken kwamen en de deur hadden laten openstaan. Vanachter de frigo met gekoelde dranken kwam plots een kerel met een bivakmuts te voorschijn gesprongen. ‘No panic!’ riep hij, maar dat had een averechts effect: mijn nichtje zette haar keel open en begon luid te tieren: ‘Een overval! Een overval!'”

Geen grap

Els dacht eerst dat haar nicht een grapje maakte. “Maar ik had snel door dat het haar menens was. Zelf kreeg ik de daver op het lijf, ik wist ook niet met hoeveel ze waren. Er hangt een bewakingscamera in de winkel, maar door de schok heb ik er nooit aan gedacht om op het schermpje te kijken. Toen ik na enkele minuten de moed had verzameld om zelf in de winkel te gaan, was de dader al gaan lopen. Ik zag hem nog net wegvluchten in de richting van het Boeverbos.”

Lees het volledige verhaal in Krant van West-Vlaanderen, editie Brugsch Handelsblad van vrijdag 6 september.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier