Krottegem Festival in Roeselare wil Rimpelrock achterna

Redactie KW

Op zaterdag 12 mei wordt de eerste editie van het Krottegem Festival georganiseerd. Een openluchtfestival in het stadion van Club Roeselare met op de affiche het beste wat schlagerzingend Vlaanderen te bieden heeft. “We zijn naast Rimpelrock een van de enige openlucht schlagerfestivals”, aldus Frank Wauters.

Het festival kadert in de Krottegemse Feesten die vorig jaar onder de noemer Krottegem Kermis hernomen werden. “Toen kriebelde het al om iets dergelijks te doen, maar dat het zo groot zou worden, hadden we niet verwacht.” Op zaterdag 12 mei staan er twee podia op het veld van de voetbalclub. Het ene voor live muziek, het ander voor live on tape. In totaal kan er 9.000 man binnen, al hoopt de organisatie bescheiden op 4.500 toeschouwers.

“We hebben een programma voor jong en oud. ‘s Namiddags is er het kidsfestival met als hoogtepunt Bandits, een groep die momenteel zodanig populair is dat het Clouseaunormen, destijds dan toch, aanneemt”, aldus Frank. “‘s Avonds is er dan een optreden van onder andere De Romeo’s, Swoop, Sam Gooris, The Sunsets, Kristoff, Lindsay en Bart Kaëll. “Rond 1.30 uur, zo’n twaalf uur na de eerste, weerklinkt de laatste noot met de Schlagershowband.” Kevin & Mario zorgen voor de presentatie.

Tickets in voorverkoop kosten 25 euro. Alle info via www.krottegemfestival.be.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier