Kritieke punten Sinterklaasstorm momenteel bij Bredene, Oostende en Nieuwpoort

© DJ
Redactie KW

Naar aanleiding van de afkondiging van het provinciaal algemeen nood- en interventieplan wordt de situatie langsheen de ganse kustlijn opgevolgd door de provinciegouverneur en zijn coördinatiecomité.

Momenteel bevinden de kritieke punten zich in de gemeenten Bredene, Oostende en Nieuwpoort. In deze drie gemeenten werd al sinds deze middag het gemeentelijk nood- en interventieplan afgekondigd en wordt de toestand ter plaatse op de voet opgevolgd. Sinds 14 uur is ook de provinciale fase afgekondigd. Dit betekent dat de provinciegouverneur instaat voor de overkoepelende coördinatie. In eerste instantie werd er gevreesd dat er een tekort aan zandzakken zou zijn, maar dit probleem werd intussen opgelost. Zowel Defensie als de Civiele Bescherming bieden ondersteuning waar nodig.

Noodnummers

Momenteel werd enkel in de gemeente Bredene beslist tot evacuatie van de wijk Bredene-Sas. Op die plaats zijn momenteel de jaarlijkse onderhoudswerken van de dijken aan de gang waardoor gevreesd wordt dat de dijken eventueel niet bestand zouden zijn tegen de storm. In de gemeenten Bredene, Brugge, Oostende, Blankenberge en Nieuwpoort werd ook een noodnummer geopend waar inwoners terecht kunnen met hun vragen. Er wordt wel beklemtoond dat men enkel met dringende vragen naar deze nummers belt omdat de lijnen sterk overbelast zijn.

Volgende nummers zijn momenteel beschikbaar :

Lijst niet zichtbaar? Probeer deze link : http://bit.ly/1f0rlJh

Herbekijk hier alles over de sinterklaasstorm

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier