Kritiek op voorgestelde oplossing voor Kursaal

Redactie KW

Woensdagavond werd een regeling voor de financiële problematiek van de Kursaal in Oostende voorgesteld. De nv Exploitatie Kursaal Oostende (EKO) zal enkel nog het gebouw beheren. De uitbating en de promotie komen in handen van de vzw Kursaal Oostende die onder de algemene leiding van Toerismedirecteur Peter Craeymeersch komt.

De Kursaal van Oostende kampt al jaren met financiële problemen. Oorzaak van deze problemen is de renovatie van het gebouw, die veel duurder uitviel dan verwacht nadat het gebouw een beschermd monument werd. Nu is een oplossing voor deze problemen uitgewerkt. De nv Exploitatie Kursaal Oostende (EKO) zal enkel nog het gebouw beheren. De schulden van de nv aan moederbedrijf AGSO worden omgezet in kapitaal en hoeven dus niet meer te worden terugbetaald. AGSO mag wel de ondergrondse parking van de Kursaal verkopen. De uitbating en de promotie van de Kursaal komen in handen van de vzw Kursaal Oostende. Deze nieuwe vzw zal nauw samenwerken met Toerisme Oostende en komt onder de algemene leiding van Toerismedirecteur Peter Craeymeersch.

Niet iedereen is gelukkig met deze oplossing. “We stellen ons ernstige vragen over deze constructie”, aldus Wouter De Vriendt van Groen!, die ook meent dat besluitvorming woensdagavond op de raad van bestuur niet verliep zoals het hoort. “Groen! zal schriftelijk protest aantekenen.”

(SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) en in het nieuws van Focus vanaf 18 uur en klokvast om 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier