Kritiek op onderhoud Koksijdse speelpleinen

Redactie KW

Ondanks het minder zomerse weer, waren de meeste gemeenteraadsleden voor de eerste zitting van de gemeenteraad na het zomerreces op maandag 16 augustus nog in vakantiestemming. Bij de behandeling van de aankoop van speeltoestellen van dit jaar voor een bedrag van 12.000 euro had raadslid Rita Gantois (N-VA) opmerkingen over de netheid van de speelpleinen.

“Bij een bezoek met mijn kleinkinderen aan het speelplein bij het Hoge Blekkerbad, ben ik fel geschrokken van het vuile zand, vuilnis, papier, glas en ander rotzooi die men er aantreft”, sprak ze. “Het is vooral beangstigend vast te stellen dat kleine kinderen, die er op hun blote voetjes rondlopen, er plots op een stuk glas trappen.”

Andere kanalen dan de gemeenteraad

“Ik vraag alleen dat de verantwoordelijke schepen de nodige maatregelen treft, om het speelplein wat op te frissen en te reinigen”, fulmineerde het Rita Gantois (N-VA). Schepen van Milieu Daniël Van Herck (SP.A) voelde zich duidelijk aangesproken en vond dat het raadslid toch andere kanalen kon aanwenden om dit probleem aan te kaarten, dan de gemeenteraad. Burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD) suste de gemoederen en stelde voor om jobstudenten van de dienst milieu uit te sturen om het speelplein te reinigen.

(CJK)

Uitgebreid gemeenteraadsverslag in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 20 augustus 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier