Kristien Hemmerechts voor Benefietweekend in Poelkapelle

Redactie KW

Schrijfster Kristien Hemmerechts is vanavond te gast in Poelkapelle. Ze woont er een benefietavond bij ten voordele van Greet Desimpelaere. Die 42-jarige vrouw, moeder van drie kinderen, is sinds anderhalf jaar volledig verlamd. Kristien Hemmerechts is haar favoriete auteur. De schrijfster zal vanavond meekijken naar ‘The diving bell and the butterfly’, een bewustmakende film over het locked-in-syndroom. Achteraf zullen de twee met elkaar communiceren via een computer.

Greet Desimpelaere lijdt aan het locked-in-syndroom. Dat is een zeldzame neurologische aandoening, veroorzaakt door een herseninfarct. De gevolgen zijn zwaar: de vrouw is volledig verlamd en kan niet meer spreken. Letterlijk betekent locked-in “opgesloten in je lichaam”.

Vrienden, verenigingen en gemeentebestuur organiseren nu dus een benefietweekend. Met de opbrengst hoopt de familie Noyez-Desimpelaere een aantal aanpassingswerken in huis te kunnen uitvoeren, zoals het plaatsen van een lift en elektrische deuren.

Naast de filmvoorstelling staan op het programma ook nog verschillende voetbalwedstrijden, een fuif en een benefietconcert van de koren Alakapella en Littellidoe. Zo’ n 1600 mensen schuiven zondagmiddag aan voor een maaltijd. De totale opbrengst van al deze initiatieven gaat integraal naar de familie Desimpelaere-Noyez. Meer informatie vind je op www.vleugelsvoorgreet.tk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier