Kris Roggeman uit eerste reeks Mijn Restaurant! opent café in Bellegem

Redactie KW

Donderdag tapten Mijn Restaurant!-deelnemer Kris Roggeman en zijn vrouw Ann Dewelle hun eerste pinten in het volkscafé De Groene Wandeling. „Al heel mijn horeca-carrière droom ik van een eigen café”, vertelt Kris tijdens zijn eerste dag achter de toog.

„Na Mijn Restaurant heb ik de Charlekijn in Ninove verder gezet, maar omdat mijn vrouw ziek is geworden, heb ik in december vorig jaar het restaurant gesloten.” Enkele weken geleden groeide de drang om een café te openen. Omdat mijn vrouw afkomstig is van Harelbeke zochten we in deze contreien. Mijn schoonvader tipte me over De Groene Wandeling.”

„Toen we gingen kijken, waren we meteen verkocht. Het café kijkt uit over heel Kortrijk en is erg karakteristiek. Het is een klein gezellig volkscafé met een warme uitstraling en tof cliënteel.”

Kris zal de eerste jaren het café houden zoals het is. „Zolang je mag roken op café, wil ik dat De Groene Wandeling een gezellig café blijft. Misschien als er binnen enkele jaren één of andere politicus de wetgeving verandert, dat je zelfs op café niet meer mag roken, zou ik iets te eten kunnen aanbieden. Maar dat is nu niet aan de orde”, zegt hij.

(BDV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier