Kris Peeters ontvangt vakbonden Philips Brugge

Redactie KW

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft donderdag de vakbonden van televisieproducent Philips in Brugge ontvangen. De vakbonden hebben hem twee vragen gesteld.

Op 19 juni kondigde de directie van Philips Brugge de intentie aan om de productie in Brugge te sluiten. Daarbij zijn 191 jobs bedreigd.

De vakbonden vroegen de minister-president te onderzoeken of de overheidssteun die het bedrijf kreeg en krijgt, al dan niet omzichtig werd toegekend en of deze steun kan gerelateerd worden aan het behoud van de tewerkstelling in Brugge.

In de voorbije twee jaar kreeg Philips voor de vestiging in Brugge volgens de vakbonden drie miljoen euro aan Vlaamse subsidies in het kader van IWT-projecten. Het bedrijf zou ook bijna zes miljoen euro aan federale voordelen hebben ontvangen.

Kris Peeters werd volgens secretaris Erik Somers van het LBC-NVK ook gevraagd om van de directie een nieuw industrieel plan te eisen voor de periode 2009-2010 waarbij een afgeslankte test-productieafdeling in Brugge blijft.

Volgens de vakbonden is de test-productielijn immers noodzakelijk voor het voortbestaan van de Brugse vestiging. (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier