Kris Goegebeur uit Roeselare helpt hobbybakker op weg met patisserie en fruit

Redactie KW

Al 18 jaar is Huize Goegebeur een zaak met naam en faam in Roeselare. Het creatieve bakkersbrein van Kris Goegebeur leverde zopas – in de vorm van een boek – 60 toprecepten van patisserie en fruit. Soms ongeziene combinaties, maar ook doenbaar voor de hobbybakker, verzekert hij ons. Straks gaat meester-patissier ook lesgeven. De bakkerij zal minder open zijn en is eigenlijk ook over te nemen.

Huize Goegebeur in de Meenseheirweg is een begrip in Roeselare. Meester-patissier Kris Goegebeur, die onder meer zijn strepen verdiende bij Mahieu in Brussel en Van Wely in Nederland, streek 18 jaar geleden neer in Roeselare. Hij heeft er momenteel nog altijd zijn brood- en banketbakkerij, maar Kris Goegebeur ziet zijn professionele toekomst in een breder perspectief. In zijn tweede boek neemt hij de lezer mee in de wereld van fruit en banket. “Met acht fruitsoorten en diverse variëteiten creëerde ik eigenhandig 60 recepten. Het boek is bedoeld voor de hobbybakker, maar ook mijn collega-bakkers zullen er zeker iets aan hebben.”

Opleiding chocolade

Ondertussen verbreedt Kris Goegebeur ook steeds meer zijn professionele horizon. “Volgende week begin ik met lesgeven in Syntra West in Brugge. Een nieuwe opleiding ‘bakkerij, chocolade en ijsbereiding’ die meteen was volgeboekt. Op dinsdag, woensdag en donderdag sta ik nu voor de klas, de bakkerij zal die dagen dus niet open zijn. Wel nog de rest van de week, in het weekend en in de schoolvakanties.”

(WVS)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier