Kris Coussens na 25 jaar VTI directeur Capucienenschool

Redactie KW

Kris Coussens wordt de nieuwe directeur van de vrije basisschool Capucienen. In september volgt hij Marleen Vandenberghe op die coördinerend directeur wordt van de VBS Ieper.

Kris (46) trekt straks een laatste keer mee op zomerkamp met de leerlingen van de eerste graad van het VTI. “Een mooie overgang naar de lagere school”, zegt hij. “In mijn nieuwe school- en werkomgeving zal ik vooral moeten wennen aan het samenwerken met overwegend vrouwelijk personeel. Ik schat dat het lerarenkorps in de Capucienen voor 80 % uit vrouwen bestaat. Verder zal ik een aantal administratieve taken op mij nemen. ‘Samen school maken’, dat wordt mijn doelstelling. Een goede samenwerking tussen ouders, leerlingen en leerkrachten is een must.”

Broodjesverkoop

Kris werd bij zijn aanstelling in het VTI in 1986 eerst internaatsopvoeder en later, bij het opstarten van de eenheidsstructuur, graadsverantwoordelijke van de 1ste graad. „Toen had ik het gevoel de leiding te hebben over een eigen schooltje”, lacht hij. Daarna maakte Kris de overstap naar de derde graad waar hij de leerlingenraad oprichtte en startte met de broodjesverkoop op school. Na net geen 25 jaar dienst in het VTI trekt Kris nu dus naar de lagere school. „Ik laat in het VTI een groep schitterende collega’s achter, kiezen is altijd een beetje verliezen”, besluit Kris.

(MDN)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 11 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier