Kringwinkel pakt uit met Trash Design

De Kringloopwinkel pakt uit met een eigen lijn 'Trashed Art'.
Redactie KW

In Knokke-Heist verkoopt de Kringwinkel vanaf nu ‘Trash design’. Designvoorwerpen uit recuperatiemateriaal dus. Zo vind je er hippe zitpoefjes gemaakt van wasmachinetrommels. Dat Trash design eerst in Knokke-heist aan de man wordt gebracht is niet toevallig, de badstad heeft immers een wat chiquer publiek. Als de verkoop succesvol is komt er misschien een gelijkaardig project in Antwerpen.

Wie iets chics of unieks zoekt, belandt wel eens in het mondaine hart van Knokke-Heist. En daar speelt nu ook de Kringwinkel op in. In de Lippenslaan verkoopt ze voortaan trash-art objecten. Het zijn unieke design stukken uit recyclagemateriaal. De Kringwinkel laat zo een nieuw publiek kennismaken met sociale economie

“Er zijn twee lijnen. Enerzijds heb je de meubelen en de verlichting waarbij de basis wastrommels zijn of trommels uit kleine droogmachines. Anderzijds heb je de lijn van producten waarbij stukken uit afgedankte pc’s gebruikt worden”, zegt Joris De Brone van Kringwinkel ‘t Rad. En dan gaat het bijvoorbeeld om sleutelhangers of oorbellen.

Het zijn mensen die ooit langdurig werkloos waren, die de producten maken, zoals Walter Dupon. De klokjes die hij zelf ontwerpt laten geen twijfel: hij is een creatieveling. “Dat bestaat dus uit het doosje van een CD en dan de CD zelf, dat is een exemplaar dat we tussen het afval vinden. Ik gebruik dan ook bestaande wijzertjes en als steuntje gebruik ik de koelrib van een processor”, vertelt medewerker Walter Dupon.

Nog tot eind dit jaar worden de designproducten in dit pand verkocht, maar dan gaat het tegen de vlakte en is het uitkijken naar een nieuwe locatie. De gewone kringwinkel is al verhuisd naar de oude visserijschool in Heist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier