Kringloopwinkel schenkt waardevol album aan In Flanders Fields Museum

Redactie KW

De Kringloopwinkel West in Ieper heeft een album met prentkaarten en foto’s geschonken aan het IFFM.

Vier jaar lang had de kringloopwinkel het album met 164 Duitse prentkaarten en foto’s veilig opgeborgen, want de tijd ontbrak steeds om verder uit te pluizen wat het te betekenen had. In januari stapte Kringloopwinkel West toe op het Kenniscentrum van het In Flanders Fields Museum.

Herkomst

De medewerkers van het Kenniscentrum onderzochten het album en al gauw bleek het te gaan om een zeldzame verzameling van prentkaartjes die dateren uit de periode van de Eerste Wereldoorlog. “De meeste zijn beschreven en werden zelfs verstuurd. De herkomst van het album is niet meer te achterhalen, maar waarschijnlijk was het ooit het bezit van een verzamelaar”, aldus Frederik Vandewiere, registrator bij het museum.

Waarde

De waarde van het album is aanzienlijk. Toch besliste Kringloopwinkel West om het album niet te koop te stellen, noch de prentkaartjes apart. “Jammer voor haar trouwe schatten- en antiekjagers, maar Kringloopwinkel West vertrouwt dit album liever toe aan de collectie van het In Flanders Fields Museum. Door deze unieke en rijke collectie wordt immers onze band met het Westhoekse oorlogsverleden onderzocht en bewaard”, zegt Nina Cornet van Kringloopwinkel West.

(A.D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier