Krijgt de 250e Jommeke een cover van Robbe Labeeuw?

Redactie KW

Op 19 mei verschijnt Savooien op de Galapagos, het 250ste album van Jommeke. En dat is niet voor niets de populairste stripheld van Vlaanderen. Daarom deed uitgeverij Ballon Media een oproep aan alle lezertjes : ‘Ontwerp zelf de cover van de nieuwste Jommeke’. Robbe Labeeuw, een echte Jommekesfan, nam deel aan de wedstrijd.

We trokken naar de Stevenistenstraat 16, waar Robbe tekst en uitleg geeft : “Als 10-jarige volg ik het vierde leerjaar bij meester Steven. Hij was het die aan ons die wedstrijd doorspeelde als knutselwerk. Eerst maakte ik een tekening, daarna kleurde ik die in met stift. Ik stuurde mijn ontwerp op en werd geselecteerd. Maar er staan meer dan duizend inzendingen op de site, het zou een wonder zijn dat mijn cover het haalt. Hoe dan ook, wie niet waagt, niet wint.”

Digitaal stemmen

Alle inzendingen staan op een site en iedereen kan stemmen op zijn favoriete ontwerp. Hoe meer stemmen, hoe hoger de cover in de rangschikking klimt. Stemmen kan nog héél even, tot nu vrijdag 7 mei door op onderstaande link te klikken, naar de galerie te gaan en bij zoeken ‘Labeeuw’ in te geven. Na 7 mei worden de stemmen geteld en is het de beurt aan een professionele jury. Die kiest uit de 25 covers met de meeste stemmen de winnaar.

(JDC)

>> STEM HIER : www.ontwerpdecovervanjommeke.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier