Krijgt Bombardier Brugge het order voor 48 nieuwe trams?

Redactie KW

De Vlaamse regering heeft de aankoop van 48 trams voor De Lijn goedgekeurd. Die zullen in Gent en Antwerpen ingezet worden. Constructeur Bombardier met onder meer vestiging in Brugge mag de trams maken. Het gaat om een investering van net geen 130 miljoen euro. Volgens de christelijke vakbond zal ook Brugge aan het order meewerken.

Van de 48 bestelde lagevloertrams zullen er ook 28 van de allernieuwste generatie zijn. Het is nog duidelijk of Bombardier de bestelling in Brugge of een andere vestiging zal afwerken. Dat moet de constructeur nog beslissen. Deze bestelling van 48 is nog maar een eerste schijf van in totaal 88 nieuwe trams voor De Lijn.

Deel voor Brugge

Volgens de christelijke vakbond zal een deel van het order wel degelijk voor Bombardier Brugge zijn. De vakbond zegt tevreden te zijn. “Vanuit de directie in Brugge weten we dat er activiteiten op de site te Brugge zullen voorzien worden,” weet Steven Bogaert, “maar welke activiteiten zijn nog niet gekend want deze bestelling gebeurt samen met onze zusteronderneming in het Duitse Bautzen .

(TN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier