Kraterrotonde open

De kraterrotonde op het kruispunt N8 en de Albert I Laan is Veurne is open. De ondertunnelde rotonde is de eerste stap in de herinrichting van de N8 tussen Ieper en de kust.
Redactie KW

In Veurne is de kraterrotonde op het kruispunt van de N8 met de Albert I Laan geopend. De ondertunnelde rotonde is de eerste stap in de herinrichting van de N8 tussen Ieper en de kust. Ook aan het afrittencomplex van de A18 is een nieuwe rotonde aangelegd. Het gaat om zwarte verkeerspunten die de Vlaamse overheid aan het wegwerken is. De werken in Veurne kosten zo’n 6,5 miljoen euro.

De bouw van de kraterrotonde startte in september 2007. Onder het kruispunt loopt een tunnel voor het doorgaand verkeer tussen Ieper en de Westkust. Bovengronds kan je op de rotonde verschillende kanten uit. Er is een afrit voor het centrum van Veurne en voor Bulskamp.

Ook het A18 afritten complex is aangepakt. Een tweede rotonde zorgt dat het verkeer aan de op en afritten vlotter en veiliger verloopt.

Intussen is ook de aanleg gestart van nieuwe fietspaden en ventwegen naast de Europalaan. Die zouden tegen de zomer moeten klaar zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier