Kraterrotonde Europalaan Veurne dicht voor onderhoud

Redactie KW

Maandag 4 oktober starten in Veurne werken aan de kraterronde op de N8 Europalaan. De toplaag van het asfalt op het bovengrondse deel van het complex moet worden vervangen. De rotonde zelf voor vier dagen voor alle verkeer afgesloten. Het ondergrondse deel blijft open.

„Er was al eind vorig jaar beslist dat de werken dit jaar zouden worden uitgevoerd”, zegt burgemeester Jan Verfaillie (CD&V). „De toplaag op het bovenste deel van de kraterrotonde zal worden afgefreesd om te worden vervangen door een nieuwe laag asfalt. Normaal gezien zouden ze vorige al vorige maand zijn begonnen, maar door de werken in de Duinkerkestraat is het project verschoven naar volgende week. Er moest worden gewacht tot de Duinkerkestraat weer open is. Maandag 4 oktober beginnen ze dan op de kraterrotonde. Normaal gezien zullen de werken vier dagen duren, maar ik hoop dat ze het met drie dagen zullen kunnen. Je zal Veurne ook nog kunnen binnenrijden als je van de Iepersesteenweg komt, omdat je daarvoor de rotonde zelf niet nodig hebt.”

“Het is vroeg, inderdaad…”

Is het normaal dat asfalt al na drie jaar moet worden vervangen ? „Het is vroeg, inderdaad, maar het gaat ook om een van de drukste kruispunten in West-Vlaanderen voor wat vrachtverkeer betreft”, zegt Jan Verfaillie. „Men zegt mij dat het om normale slijtage gaat. Technisch is er niks verkeerd met de kraterrotonde. Na het tanken op de industriezone verliezen veel vrachtwagens bij het draaien op de rotonde brandstof via de overloop. Die brandstof versnelt naar verluidt ook het oxideringsproces van het asfalt.”

(TVDA)

Uit Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 1 oktober 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier