Krant van West-Vlaanderen stelt Impulskrant voor over startbedrijven in de provincie

Redactie KW

In Roeselare is donderdagavond de Impulskrant voorgesteld. Dat is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen, UNIZO en Krant van West-Vlaanderen waarmee nieuwe startersfaciliteiten in de provincie worden voorgesteld. Jonge starters en doorgewinterde zaakvoerders getuigen over hun beginervaringen.

Gedeputeerde voor Economie Marleen Titeca-Decraene onderstreepte bij de voorstelling van de Impulskrant de inspanningen die de provincie levert om starters aan te moedigen en te begeleiden. West-Vlaams UNIZO-voorzitter Steve Ronse wees erop dat starters ook en vooral mensen zijn die positief ingesteld zijn en dat is een belangrijk aspect, niet alleen als het om welvaart maar ook als om welzijn gaat.

Algemeen directeur Eddy Brouckaert van Krant van West-Vlaanderen stelde ten slotte de Impulskrant voor en toonde zich onder de indruk van de 12 nieuwe startersinitiatieven die West-Vlaanderen nam en waarvan er enkele al officieel zijn geopend.

Netwerk

Als alle ondernemerscentra en startgebouwen gerealiseerd zijn, zal onze provincie het dichtste netwerk aan startersfaciliteiten van het land hebben. De nieuwe initiatieven worden in de Impulskrant toegelicht door o.a. Jean de Bethune, voorzitter van de provincieraad en Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder van Unizo.

Ondernemend West-Vlaanderen

West-Vlaanderen is een ondernemersprovincie, maar toch scoort de provincie op het vlak van aantal starters niet beter dan de algemene trend. Al moeten we dat nuanceren, zegt Jean de Bethune in de Impulskrant.

“Jonge mensen die het bedrijf van hun ouders overnemen, zijn ook starters. Zo hebben wij er veel in West-Vlaanderen. Maar die vinden we vermoedelijk niet terug in de statistieken over starters.”

Karel Van Eetvelt wijst op een belangrijk project van UNIZO:

“Op 18 mei hebben wij onze nationale Startersdag. Voor West-Vlaanderen hebben zich al ruim 600 mensen ingeschreven die zich in Brugge willen informeren over het beginnen van een eigen zaak.”

Tips

In de Impulskrant die donderdagavond in de gebouwen van Roularta in Roeselare is voorgesteld, geven beide topmannen ook nog enkele tips voor de jonge beginners.

De krant brengt ook nog alle nieuwe initiatieven voor starters in onze provincie in kaart en laat starters en zaakvoerders getuigen over het ondernemen.

(JG/ foto’s KB/ JG)

Meer in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 6 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier