Krant van West-Vlaanderen gaat op zoek naar het beste West-Vlaamse nummer ooit: stem hier!

Redactie KW

Wie wint de eerste verkiezing van De Gouden Gerrit, een zoektocht naar het beste nummer ooit dat in het West-Vlaams wordt gezongen of gerapt?

Uw krant bracht de voorbije weken het landschap van de ‘West-Vlaamstalige’ muziek in kaart en die oogt behoorlijk indrukwekkend. We schreven intussen klassiekers bij elkaar in de wereld van de schlagers, van de kleinkunst, zelfs van de punk, de ambiance en niet in het minst de hiphop. En we doen dat nu, maar we deden dat ook al dertig jaar geleden, zo blijkt uit de lijst die zowel oud als nieuw materiaal bevat. Dat er op ons dialect nog altijd geen sleet zit, bewijst het feit dat heel wat jonge hiphopartiesten nog altijd voor hun eigen moedertaal kiezen. Ook zij kregen een plaatsje in de longlist.

Dank u wel, heer Callewaert!

Gerrit Callewaert is de bijzonder misnoegde man uit de hilarische reeks ‘In De Gloria’, die verbeten bleef strijden voor West-Vlaams zónder ondertiteling op televisie. Omdat hij recent met ‘Eigen Kweek’ zijn slag duidelijk heeft thuisgehaald, besloot Krant van West-Vlaanderen dan ook deze verkiezing symbolisch aan hem op te dragen.

De voorbije weken werd een bijzonder uitgebreide lijst van mogelijke keuzes samengesteld. We klokten ruim boven de honderd af.

STEMMEN KAN VIA DEZE LINK! Wacht niet te lang, want op vrijdagmiddag 20 december om klokslag 12 uur loopt de stemperiode af. Vanaf maandag 23 december geven we dag na dag één nummer uit de uiteindelijke toptien prijs, om te eindigen met dé Gouden Gerrit op 1 januari.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier