Kraan voor grootste kerstboom van het land bevroren

Redactie KW

UPDATE- Een firma uit Kortrijk, heeft vrijdagochtend de grootste kerstboom van België geplaatst, een exemplaar van 30 meter hoog. Door de vriestemperaturen was de gigantische kraan om het gevaarte te verplaatsen evenwel vastgevroren. De werken liepen daardoor drie kwartier vertraging op.

De Firma Desutter, die de leiding heeft over het hijsen en transporteren van de boom, is eerst gestart met het plaatsen van een 300 ton-kraan. De Beverlaai werd daarvoor afgesloten voor alle verkeer. Omwille van de vorst van donderdagnacht nacht en de sneeuwval liepen de werken een eerste vertraging op. Toen de kraan de steunen wilde uitzetten bleken deze vastgevroren. Ook de ballast zat vast. Hierdoor hebben de werken zo’n drie kwartier vertraging opgelopen. Intussen staat de boom op zijn plaats.

50 jaar oud, uit Kortrijk zelf

Door de omvang van de kerstboom kwam er een speciaal transport onder politiebegeleiding bij kijken. De boom is maar liefst 30 meter hoog en weegt bijna 5 ton. Morgen krijgt de kerstboom nog 17 000 ledlampjes, zodat hij ook opvalt als het donker is. En neen, de grootste kerstboom van het land komt niet uit de Ardennen, maar uit Kortrijk zelf. Hij is 50 jaar oud

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier