Kowlier start theatertournee in Kortrijk

Redactie KW

Gisterenavond is in de stadsschouwburg van Kortrijk de nieuwe theatertournee van start gegaan. De nieuwe toer van de geboren Izegemnaar kreeg de titel ‘De Man van 32’ mee, een verwijzing naar ‘De Man van 31’, de plaat die Kowlier vorig jaar uitbracht. De nieuwe zaaloptredens grijpt Kowlier aan om meer intieme nummers te spelen, songs die hij doorgaans moeilijk op festivals kan spelen.

“Op festivals speel ik vaak nogal groteske sets,” zegt Kowlier. “Allez, ‘t is meer carnaval. Hier draait het meer rond nummers en teksten. Nu gaat het vooral ‘De Man van 31’ zijn, mijn laatste plaat. Er staan veel nummers op die ik niet zo vaak op festivals gespeeld heb. Het is een redelijk rustige plaat.”

Tijdens ‘De Man van 32’ krijg je veel materiaal te horen uit Kowliers jongste plaat. Van deze cd werden 10.000 exemplaren verkocht, één derde van het aantal dat hij met zijn twee eerste schijven omzette. Voor Kowlier symbolisch voor de terugval van de cd-verkoop.

“Niet enkel hier in België, maar over heel de wereld. Met als gevolg dat er ook heel veel internationale acts naar ons land afzakken. We merken dat er meer en meer grote acts in ons land komen spelen,” licht Kowlier toe. “Voor ons is dat niet altijd een even goede zaak. De mensen gaan eerder naar een grote band kijken dan naar Flip Kowlier, die ze toch al drie keer hebben kunnen zien.”

Toch liep de schouwburg van Kortrijk bijna helemaal vol. Gisterenavond verving Daan-drumster Isolde Lasoen trouwens Kowliers vaste drummer Karel De Backer, een andere Izegemnaar die momenteel met Novastar toert.

Eerder dit jaar werd Kowlier vader van een zoontje. Hierdoor kwam hij nauwelijks aan het schrijven van nieuw materiaal toe. 2009 wordt voor een jaar van creatie. Momenteel is hij met dance bezig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier