Kostprijs nieuwe brandweerkazerne is vastgelegd

Redactie KW

De nieuwe brandweerkazerne van Zonnebeke, die er komt langs de Passendalestraat, zal 612.000 euro kosten. Daarin zitten zowel de kosten voor de bouw, de binneninrichting en de omgevingswerken. Voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne heeft het gemeentebestuur eerder dit jaar het perceel van 25 are aangekocht.

De ligging ervan is strategisch gekozen, omdat de Zonnebeekse brandweer hervormd wordt: de voorpost Passendale verdwijnt en gaat op in het korps van Zonnebeke. Door de nieuwe kazerne in de Passendalestraat in te planten, kan het eengemaakte korps van daaruit makkelijk de hele gemeente bedienen.

Het bedrag van 612.000 euro voor de nieuwe brandweerkazerne zal geleend worden en dat is uitzonderlijk in Zonnebeke, waar de voorbije jaren geen leningen meer werden aangegaan voor nieuwe investeringen. Er werd nu toch gekozen voor een lening voor de brandweerkazerne, gespreid over 20 jaar, omdat die kosten op die manier zullen kunnen ingebracht worden in de nieuwe brandweerzone, die er zit aan te komen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier