Koster Jan Wuytens brengt op 8 mei muzikale shownamiddag in Kortemark

© Kurt Desplenter
Redactie KW

Jan Wuytens uit Zonnebeke voert momenteel het muzikale woord als nieuwe koster in de kerk van Kortemark. Maar niet alleen kerkmuziek is zijn dada, Jans passie is vooral optreden voor een groot publiek. Als zanger én muzikant.

“Momenteel ben ik koster in Edewalle, Kortemark en Passendale”, vertelt Jan (32). “Ik werd aangesproken in Edewalle over het feit dat de koster van Kortemark, Hein Vankeirsbilck, ermee ophield. Aangezien er op zondag geen mis is in Passendale, paste dit nog net in mijn drukke schema om ook op zondagmorgen de eucharistie in Kortemark muzikaal te gaan opluisteren. Het is dus met andere woorden heel druk voor mij tijdens de weekends.”

Van het een kwam het ander

“Ik volgde muziekles aan de academie Adriaen Willaert in Roeselare. Naast zangles, leerde ik er ook piano, accordeon en vanzelfsprekend ook kerkorgel spelen. Toen ik 14 was, speelde ik al koster-organist in de kapel van De Ruiter in Roeselare. Sindsdien is het niet meer gestopt en van het één kwam het ander: algauw begon ik met een keyboard allerhande feestjes en evenementen op te luisteren en zo ben ik uiteindelijk als zanger-muzikant op een podium beland. Momenteel treed ik heel vaak op met mijn eigen live-band. Daarvoor kan ik rekenen op enkele topmuzikanten, die onder andere ook bij de Bobby Setter Band spelen. Deze band begeleidde ooit nog wereldsterren zoals Fats Domino en Tom Jones.”

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier