Kosovaars gezin moet na negen jaar land verlaten

Redactie KW

Een Kosovaars gezin dat al 9 jaar in Kortrijk woont, heeft het bevel gekregen om tegen 21 juli het land te verlaten. Het gezin is nochtans goed geïntegreerd. De 2 kinderen lopen school en de vader werkt sinds 2003 als meestergast in een bedrijf in Deerlijk. Volgens de dienst vreemdelingenzaken is het gezin al lang uitgeprocedeerd. Burgemeester Lybeer laat toch nog onderzoeken of er een uitweg is.

9 jaar geleden kwam het gezin Arifi hier toe. Ze vluchtten voor de oorlog in hun land. De man werkt, de kinderen lopen school, en toch moeten ze nu weg. Vader Bekim begrijpt het niet. Ook de werkgever van Bekim Safiri reageert ontgoocheld op het uitwijzingsbevel.

Groot struikelblok is het paspoort van de familie. Dat werd hen ontnomen door mensensmokkelaars. Een nieuw exemplaar werd vanuit Kosovo opgestuurd maar bleek achteraf vals. Dat maakt het verkrijgen van een verblijfsvergunning of een regularisatie onmogelijk.

Ook voor de twee kinderen in het gezin zou dat alleszins een goede zaak zijn. Want voor hen is de vakantie slecht begonnen.

(bs/jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier