Kortverblijf voor zorgbehoevende bejaarden kan je voortaan zoeken via www.kortverblijven.be

Redactie KW

De provincie West-Vlaanderen stelde vandaag haar nieuwe website www.kortverblijven.be voor. Ze biedt mantelzorgens of familieleden van hulpbehoevende bejaarden de mogelijkheid om snel een kortopvangmogelijkheid te vinden in de omgeving.

Via deze webesite worden op vandaag in onze provincie 330 kamers aangeboden in 75 West-Vlaamse centra voor kortverblijf, en dat aantal zal op korte termijn nog worden opgetrokken. Op de site kan vlot gezocht worden naar nog beschikbare kamers per periode en/of locatie in de buurt. Over de nog beschikbare kamers en de centra waar die zich bevinden wordt ook verdere informatie gegeven, alsook de prijs. Desgewenst kan je via de site ook je aanvraag indienen, je krijgt dan antwoord binnen de vijf dagen.

De plaatsen voor kortverblijf staan open voor 65-plussers en kunnen geboekt worden voor enkel de nacht of een combinatie dag/nacht. Per kalenderjaar kunnen maximaal 90 dagen kortverblijf geboekt worden, waarvan ten hoogste 60 aansluitend. De redenen voor zo’n kortverblijf kunnen van diverse aard zijn : bijvoorbeeld omdat de bejaarden tijdens een revalidatieperiode extra zorg nodig hebben, of omdat de mantelzorger er even tussenuit wil. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier