Kortrijkzaan wil en krijgt fietspaden

Redactie KW

Voor de inwoners van Kortrijk zijn vlotte en veilige fietspaden prioritair in hun stad. Dat blijkt uit de burgerraadpleging “Kortrijk Spreekt” van de nieuwe stadscoalitie.

Burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open Vld) geeft met 20 kilometer nieuwe fietspaden alvast gehoor aan de oproep.

“Kortrijk Spreekt”, waarbij de coalitie hun oor te luister ging liggen bij de bevolking, moest dienen als basis voor het stadsbeleid van de nieuwe coalitie. De resultaten geven alvast aan dat de Kortrijkzanen meer vlotte en veilige fietspaden willen.

Geen grote prestigieuze projecten

“Vierduizend mensen vanuit 98 buurtcomité’s hebben hun prioriteiten doorgegeven. Daaruit blijkt dat de Kortrijkzaan het even gehad heeft met grote prestigieuze projecten. Ze hebben mensen gekozen boven stenen”, aldus Van Quickenborne.

“We willen aan hun vraag tegemoet komen met 20 kilometer nieuwe fietspaden waaronder een Noord-Zuid-as doorheen de stad”, zei de burgemeester die niet te veel in detail wou treden. Donderdag, bij de voorstelling van het plan Nieuw Kortrijk, zal hij dat wel doen en ook uiteenzetten hoe Kortrijk tegemoet wil komen aan de andere prioriteiten van de inwoners. “We hebben de Kortrijkzaan ernstig genomen. Ons beleid wordt voorgesteld op 21 maart, samen met het begin van de nieuwe lente”, besluit Van Quickenborne.

Kortrijkzaan wil en krijgt fietspaden

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier