Kortrijkzaan steekt in zijn eentje Baikalmeer over

Redactie KW

Kortrijkzaan Hogan Beernaert is erin geslaagd in zijn eentje het bevroren Baikalmeer in Siberie over te steken. De avonturier is sinds dinsdagavond thuis. Slechts één iemand in de wereld deed hem zijn prestatie voor. Hogan is flink vermagerd en heeft vrieswonden, maar de expeditie is goed verlopen.

Hogan Beernaert is moe en tevreden opnieuw thuis in de Pieter De Conincklaan in Kortrijk. Hij is 10 kilo vermagerd, maar een hele ervaring rijker. Enkel een Fransman stak ooit al eens in zijn eentje het Baikalmeer in Siberië over. Maar die had zijn voedsel vooraf in hutten gedropt, terwijl Hogan alles meezeulde. De Kortrijkzaan deed 34 dagen over 730 onherbergzame kilometers.

Hogan liep wel wat vrieswonden op. De koudste temperatuur die hij in zijn tentje opmat was -48 graden. Hij moest ook een zware storm doorstaan. Opgeven ging nooit door zijn hoofd, al deed het gisteravond wel deugd terug thuis te zijn.

Vriendin Sylvie is opgelucht. Hogan was al vaker weg, maar nu was er tien dagen geen teken van leven omdat de satelliettelefoon stuk was. Hogan hoopt dat hij desondanks straks weer op expeditie mag. Hij wil naar de Noordpool en het ziet eruit dat dat toch in orde komt. Maar eerst gaat Hogan weer een poosje als boomverzorger bij de stad aan de slag.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier