Kortrijkzaan Luc Vandewalle is eerste Belg die commissaris wordt bij ING

Redactie KW

De gewezen topman en voorzitter van de raad van bestuur van ING Luc Vandewalle wordt commissaris van ING Group. Het is de eerste keer dat een Belg toetreedt tot die prestigieuze Raad van Commissarissen van ING. Dat meldt Trends.

Luc Vandewalle uit Kortrijk begon in 1968 bij de toenmalige BBL. Hij maakte vlot carrière en was jarenlang topman van ING België. In 2007 ging hij op pensioen. Hij bleef voorzitter van de raad van bestuur van ING België. En nu is de Kortrijkzaan gevraagd om een vacante plaats op het allerhoogste niveau van de ING Group in te nemen. Het mandaat loopt tot 2015.

De raad van commissarissen van ING Group is verantwoordelijk voor toezicht op het bestruur en geeft ook advies aan het directiecomité.

Luc Vandewalle heeft bij heel wat Belgische bedrijven een bestuursmandaat. Naar verluidt zou hij na Luc Vansteenkiste en Jean-Luc Dehaene het grootste aantal mandaten op zijn naam hebben. Hij is ook voorzitter van de Trends-jury die zich over de verkiezing van ‘Manager van het Jaar’ buigt en hij is voorzitter van het Streekfonds West-Vlaanderen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier