Kortrijkzaan acteert in Nederlandse tv-spot

Donald Litière uit Kortrijk acteert in een Nederlandse tv-spot tegen de gevaren van vuurwerk.
Redactie KW

In Nederland is een sensibiliseringscampagne gestart om de mensen te wijzen op de gevaren van vuurwerk. Zowel op tv als op internet zijn er grappige spotjes te zien waarin een zogezegde terroristische groepering hulp krijgt van Vlaamse verkopers van illegaal vuurwerk Amateurtoneelspeler Donald Litière uit Kortrijk mocht in de filmpjes meespelen.

Het scenario gaat als volgt: Een Nederlandse terroristische groepering komt in België illegaal vuurwerk kopen. Donald Litière uit Kortrijk speelt de rol van gewiekste verkoper die de groepering allerlei gevaarlijk spullen aansmeert. De audities voor de filmpjes verliepen via een Gents castingbureau. De regisseur koos voor Donald om verschillende redenen.

Met het spotje wil de Nederlandse overheid de mensen waarschuwen voor de gevaren van vuurwerk. Zij wil de Nederlanders ook ontmoedigen om de grens over te steken om hier vuurwerk te kopen dat in eigen land verboden is.

Donald, die in het dagelijks leven arbeider is bij de Stad Kortrijk, wordt al op straat herkend. Hij is fier op zijn prestatie, maar het avontuur had anders kunnen aflopen. De eerste opname was namelijk toevallig net voor het NAVO-hoofdkwartier in Brussel gepland, en dat was niet naar de zin van de ordediensten.

De drie voorlichtingsfilmpjes zijn te zien op www.flaaf.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier