Kortrijkse technologiebedrijf Barco voorzichtiger na omzetdaling in derde kwartaal

Redactie KW

Het Kortrijkse technologiebedrijf Barco heeft in het derde kwartaal een omzet geboekt van 255,7 miljoen euro, dat is ruim 10 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar.

“Barco’s derde kwartaal was goed wat orders betreft, maar zwak in leveringen”, zegt Eric Van Zele, president en CEO van Barco, in een persbericht. De omzet daalde in alle divisies, maar het meest bij ‘Advanced Visualization’ en ‘Defense & Aerospace’. Het bedrijf kreeg tijdens het derde kwartaal voor 288,4 miljoen euro aan bestellingen binnen, ‘in lijn met het derde kwartaal vorig jaar’ (-1 procent).

De omzet na negen maanden bedraagt 853,6 miljoen euro, nog altijd 4,6 procent meer in vergelijking met vorig jaar.

Barco laat zich wat voorzichtiger uit voor het volledige jaar. “Gezien de resultaten voor het derde kwartaal en de sterkte van de euro is ons vooruitzicht voor het volledige jaar wat meer voorzichtig”, klinkt het. Barco verwacht nu “een lagere ‘single digit’ groei en een EBITDA bijdrage – in absolute cijfers – gelijkaardig als vorig jaar.”

Na het tweede kwartaal sprak Barco voor het volledige jaar van “rendabele omzetgroei, zij het aan een trager tempo dan in 2012.”

Barco is actief in meer dan 90 landen en telt wereldwijd ongeveer 3.900 werknemers. Barco realiseerde in 2012 een omzet van 1,156 miljard euro.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier