Kortrijkse rugbyclub organiseert rugbymatch op slagveld van WO I in Passendale

Redactie KW

In 2017 wil de Kortrijkse rugbyclub Curtrycke voor een stunt tekenen door een Nieuw-Zeelands rugbyteam uit te nodigen in Passendale.

Het hele evenement draait rond Dave Gallaher, de kapitein van The Originals, zoals het allereerste rugbyteam van Nieuw-Zeeland werd genoemd en nu bekend staat als de All Blacks. De trekker van dit project is Filip Canfyn, betrokken bij Curtrycke en al vele jaren actief in de rugbywereld.

“Dave Gallaher is een van de vele Nieuw-Zeelanders die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog sneuvelde”, zegt Filip Canfyn. Voor de herdenkingswedstrijd mikt het organiserende comité op twee rugbyteams die op internationaal vlak hoog aangeschreven staan. Filip: “De All Blacks naar hier halen zou natuurlijk het summum zijn, maar dat is niet haalbaar. Daarom mikken we op een All Blacks Stars-team. We denken aan de Baby Blacks, de Nieuw-Zeelandse beloftenploeg dus, of de All Blacks Legends.”

Als locatie droomt Filip van het slagveld waar de Passchendaele Battle werd beslecht. “De wedstrijd organiseren daar waar Gallaher sneuvelde, dat is voor ons de perfecte locatie. We mikken voor deze match op zowat 10.000 toeschouwers.”

(AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier