Kortrijkse rechter veroordeelt drie Hells Angels tot zware celstraffen

Redactie KW

De strafrechter in Kortrijk veroordeelde drie Hells Angels tot zware celstraffen voor hun aandeel in de moordpoging in de nacht van 3 op 4 oktober 2009 in Aalbeke. Toen werden drie leden van de rivaliserende Outlaws beschoten. Ze kregen respectievelijk 20 jaar, 18 jaar en 37 maanden. De andere beklaagden kregen de vrijspraak.

In totaal stonden acht personen terecht voor de moordpoging in de nacht van 3 op 4 oktober 2009 in Aalbeke op drie leden van de rivaliserende motorbende Outlaws, zes van hen ook voor de brandstichting van een motorfiets op 24 juli 2009.

Kogelregen

In die bewuste nacht werd twee keer – met een tussentijd van een kwartier – een kogelregen afgevuurd op het clubhuis van de Outlaws, naast café Au Batteur in de Bergstraat in Aalbeke. Er werden tientallen kogels en hulzen gevonden.

Na de eerste schoten op een motorfiets en op het clubhuis in Aalbeke kwamen de verdachten een kwartier later terug en schoten nogmaals vanuit een voorbijrijdende wagen. Uit die wagen werden tientallen schoten gelost. Drie Outlaws raakten zwaargewond.

De verdachten konden worden geklist na telefoontaps, mastbevragingen van mobiele telefoons, huiszoekingen in de clubhuizen van de Hells Angels in onder meer Zwijndrecht, Eernegem, Genk, Gentbrugge en Leopoldsburg. “Bij de huiszoekingen werden massa’s wapens gevonden. Deze criminele motorbendes zijn geen vriendenclubs, maar schuilplaatsen en holen waar criminelen zich terugtrekken. De agressie spat van de muren”, zei de federale aanklager.

Het onderzoek kwam in een stroomversnelling toen de Fransman Remi-Nicolas G.(44) alles opbiechtte en in detail de raid en de voorafgaande brandstichting beschreef. Uit zijn verklaringen vuurden de aangehoudenen Christian M. (48) en Jean-Michel G.(46) de kogels uit de voorbijrijdende wagen.

Vrijdagmiddag maakte de rechter zijn vonnis bekend : er werden straffen uitgesproken van 20 jaar, 18 jaar en 37 maanden voor de raid op het clublokaal. (WDA-LVA-Belga, foto WDA)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Kortrijkse rechter veroordeelt drie Hells Angels tot zware celstraffen

Bekijk hier de reportage

Voor meer duiding kan je vanavond ook terecht in het nieuws op WTV

L

Kortrijkse rechter veroordeelt drie Hells Angels tot zware celstraffen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier