Kortrijkse raadkamer laat brandbommengooier gerechtsgebouw interneren

Redactie KW

De raadkamer van Kortrijk heeft beslist om de 60-jarige ex-politieman uit Harelbeke die op 14 februari brand stichtte in het oud gerechtsgebouw in Kortrijk, te laten interneren. Uit een psychiatrisch onderzoek blijkt dat hij niet bij zinnen was op het ogenblik dat hij de aanslag pleegde.

De man maakte op 14 februari over de middag misbruik van de onbemande ontvangstbalie in het gerechtsgebouw om ongemerkt met brandversnellers tot aan het kantoor van rechtbankvoorzitter Pierre Dujardin te geraken en brand te stichten. Hij deed dat met een molotovcocktail. De man koesterde een diepe wrok tegen politie en gerecht. Op het moment van de brandstichting had de voorzitter net een korte nieuwjaarsreceptie met drie bodes en een secretaris. Zij konden via een andere deur ontkomen. Sinds de brandstichting blijft de ontvangstbalie in het oude gerechtsgebouw in Kortrijk ook over de middag bemand.

De Harelbekenaar was geen onbekende voor de gerechtelijke diensten in Kortrijk. De man kampte vroeger met een zeer ernstige alcoholverslaving die zijn werk bij de politie in het gedrang bracht en resulteerde in een schorsing en uiteindelijk een vervroegde opruststelling. Hij voelde zich ook benadeeld tijdens zijn echtscheidingsprocedure en bleef met zware persoonlijke problemen kampen.

(Belga)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier