Kortrijkse raadkamer interneert moedermoordenaar

Redactie KW

Een 33-jarige man uit Kortrijk, die op 2 januari 2011 zijn moeder vermoordde op een studio in de Papenstraat in Kortrijk, moet worden geïnterneerd. Dat oordeelde de raadkamer dinsdag. Het baseert zich daarvoor op het verslag van een psychiater die vindt dat de drugsverslaafde bajesklant toen en nu krankzinnig is. De man gaat tegen die beslissing in beroep.

De Kortrijkzaan wurgde op zondagavond 2 januari 2011 zijn 55-jarige invalide moeder. Hij mocht tijdens de eindejaarsperiode de gevangenis in Wortel enkele dagen verlaten en was opnieuw naar zijn geboortestad Kortrijk afgezakt om te feesten en drugs te gebruiken. Bij een bezoek aan zijn moeder ontspoorde een discussie. Hij verweet haar een gebrek aan emotionele warmte en zorg tijdens zijn jeugd. Uiteindelijk wurgde hij haar en gaf hij zichzelf aan.

Krankzinnig

Tijdens het onderzoek naar de oudermoord werd de man onder meer door een psychiater doorgelicht. Die kwam tot de vaststelling dat de Kortrijkzaan niet in staat was en is om zijn daden te controleren en dus als krankzinnig mag bestempeld worden. Zelf gaat hij daar niet mee akkoord. Tegen de beslissing van de raadkamer zal beroep aangetekend worden. Blijft de kamer van inbeschuldigingstelling bij de beslissing tot internering, dan komt er geen assisenproces.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier