Kortrijkse priester opgetogen met steun van bisschop aan manifest voor vernieuwing

Redactie KW

Enkele weken geleden nam Kortrijks priester John Dekimpe het initiatief om een petitie op te starten voor vernieuwing binnen de Kerk. Hij is aangenaam verrast dat bisschop Bonny uit Antwerpen in het weekblad Tertio zijn steun aan het manifest uitspreekt.

De vernieuwers binnen de Kerk zijn verheugd met de steun van de Antwerpse bisschop. Enkele weken geleden nam priester John Dekimpe uit Kortrijk het initiatief om een manifest op te stellen naar Oostenrijks voorbeeld. ‘Gelovigen nemen het woord’ is de titel van het manifest en intussen ondertekenden al meer dan 7.000 mensen de petitie.

“Ik wil duidelijk stellen dat ik hier ten persoonlijke titel spreek”, verklaarde John Dekimpe op Radio 1. “Ik ben erg verrast op verschillende terreinen. In eerste instantie dat de bisschop ons initiatief steunt. Maar ook door de massale steun vanuit alle hoeken. Ik had gehoopt op zo’n 3.000 handtekeningen. Het zijn er intussen al meer dan 7.000. En er is een grote variëteit aan mensen: priesters, parochiewerkers, geestelijken, gewone gelovigen… Wij willen vooral het signaal geven aan de leiding dat wij ook willen meetellen, dat wij ook iets te vertellen hebben dat het luisteren waard is.”

(MVM-foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier