Kortrijkse gezinnen testen supersnel internet

Redactie KW

Zo’n 300 gezinnen uit de Kortrijkse stadsdelen Overleie en Buda zullen vanaf deze zomer gratis kunnen experimenteren met een glasvezelnetwerk dat er binnenkort gelegd wordt. De inwoners zullen genieten van supersnel internet, en ook nieuwste digitale mogelijkheden kunnen uittesten. Het experiment wordt gesteund door het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie.

De beeldbank van de stad raadplegen, een match van KVKortrijk bekijken, communiceren met een hulpverlener, het is een greep uit de mogelijkheden die het Kortrijkse glasvezelnetwerk zal bieden. Het uitwisselen van beelden zal bovendien supersnel verlopen. Bedrijven zullen de kans krijgen om hun nieuwste digitale producten uit te proberen. En de stad zelf zal uitzoeken hoe zij via dit kanaal vlot kan communiceren met de burger.

De gezinnen die aan het experiment deelnemen, kunnen gratis surfen maar ze moeten wel de aangeboden applicaties uittesten en evalueren. Ze kunnen er ook zelf beelden of informatie opzetten. Dit experiment, of deze proeftuin, zoals de stad het noemt, is beperkt in tijd en ruimte. Het glasvezelnetwerk zal alleen in enkele straten in de stadsdelen Buda en Overleie liggen. 300 gezinnen zullen ervan kunnen genieten, en dat van deze zomer tot oktober 2012.

(bs)

Vanavond meer in het nieuws van WTV vanaf 18u00 en klokvast om 22u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier