Kortrijkse energiefactuur is duurste van Europa

19/09/11 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:08

Bron: Kw

In de gemeenteraad van Kortrijk is fel gedebatteerd over de hoge elektriciteitsfactuur die de consument er moet betalen. Uit een recente studie van Test-Aankoop blijkt dat een inwoner uit Kortrijk voor 3500 Kwh jaarlijks 933 euro betaalt, terwijl een Antwerpenaar het met ruim 200 euro minder kan. Kortrijk staat daarbij aan kop in ons land en zelfs in Europa. Sp-a - raadslid Marc Lemaitre van Kortijk wil de kostprijs aanpakken door de winst van de 60 gemeenten bij Gaselwest in te perken. Schepen Leleu wil van de hogere overheid een eenheidsprijs waarbij iedereen evenveel betaalt.

De energiefactuur in Kortrijk is de hoogste van het land en zelfs van Europa. In Rijsel is de elektriciteit zo maar eventjes de helft goedkoper. De productiekost, de kosten van de distributienetbeheerder en de 21 procent BTW bepalen de prijs. Daarenboven is ook de plaats waar je woont bepalend.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!