Kortrijkse burgemeester verrast over mogelijke verkoop winkelcentrum

Redactie KW

De Kortrijkse burgemeester Lieven Lybeer is verrast over de onderhandelingen tussen het Nederlandse Foruminvest en de Duitse vastgoedgroep Union Investment Real Estate. Het bericht dat het winkelcentrum “K in Kortrijk” waarschijnlijk wordt verkocht aan het Duitse Union voor zo’n 180 à 200 miljoen euro, stond woensdagmorgen in De Tijd. “Toen ik het nieuws vernam, heb ik onmiddellijk met Foruminvest gebeld. Van een concrete verkoop is er op dit moment nog geen sprake”, zegt burgemeester Lybeer.

“We blijven echter alert. Foruminvest beloofde ons op de hoogte te
houden als “K in Kortrijk” wordt verkocht”, aldus Lybeer.

Peter Verlinden, de development manager van Foruminvest,
relativeert het verhaal in De Tijd. “Dat er verregaande contacten zouden zijn tussen Foruminvest en Union Investment over de verkoop van het winkelcentrum “K in Kortrijk”, is een zeer eenzijdig verhaal. Het artikel wordt door ons niet onderschreven”, zegt Verlinden. “We zijn namelijk al een heel jaar in gesprek met banken, investeerders, pensioenfondsen en dergelijke over allerhande investeringen. Dat de contacten met de Duitse groep zo worden benadrukt in het artikel van De Tijd, is niet zo verwonderlijk. Op dit moment loopt iedereen rond op een van de grootste Europese vastgoedbeurzen in Zuid-Frankrijk.”

Hoe concreet de onderhandelingen zijn, blijft onduidelijk. “Of er
nu al dan niet een verkoop komt, is eigenlijk niet belangrijk. Als er
een nieuwe eigenaar komt, hopen we alleen dat hij net als
Foruminvest ons charter voor steun aan het Kortrijkse, commerciële centrum ondertekent en alle afspraken nakomt.” (Bron: Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier