Kortrijks landbouwerskoppel krijgt boete voor stalking eigen kinderen

Redactie KW

Een bejaard landbouwerskoppel uit Zwevegem is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een boete van 2.475 euro voor de stalking en belaging van twee van hun eigen zonen en een schoondochter. Aan de twee zonen en de schoondochter moet het koppel in totaal een schadevergoeding van 12.000 euro betalen.

De twee zonen waren door de ouders voorbestemd om vrijgezel te blijven én om hun leven op de hoeve van zo’n 45 hectare te slijten. Op die manier zou het opgebouwde familiefortuin niet te zeer versplinterd raken. Een derde zoon mocht wél huwen en zijn eigen weg gaan.

Toen de oudste van de zonen in 2003 een vriendin leerde kennen, liep het fout. Het landbouwerskoppel haalde alles uit de kast om het paar het leven zuur te maken. De vrouw kreeg jarenlang verwijten en vernederingen te slikken en de zoon werd het werken op het landbouwbedrijf, dat hij ondertussen had overgenomen maar waar zijn ouders nog waren blijven wonen, vrijwel onmogelijk gemaakt. Volgens de rechter ging het om constante, bijna dagelijkse pesterijen, bemoeienissen en belaging, terwijl de vrederechter de ouders in 2008 al een storingsverbod had opgelegd.

Vooral de 67-jarige boerin-moeder bazuinde bij zakelijke en privérelaties uit dat haar zoon ziek en schizofreen of bijna failliet was. Ook de andere zoon deelde in de brokken. De moeder viel zijn werkgever en vrienden lastig. Sinds 2007 dienden de twee zonen en de schoondochter 120 klachten in bij de politie.

(BELGA/JV)

Kortrijks landbouwerskoppel krijgt boete voor stalking eigen kinderen

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier