Kortrijks burgemeester Lieven Lybeer toont artistiek kantje

Redactie KW

Al voor de 17de keer wordt de actie ‘Kunst op het Spoor’ gelanceerd. Door kerstbomen te laten sponsoren, een feesttrein te laten uitrijden en kunstwerken te veilen, steunt het NMBS-personeel enkele goede doelen. Dit jaar kreeg de actie als thema: ‘5 voor 12 voor kinderen in nood’. In Kortrijk maakte ook burgemeester Lieven Lybeer een kunstwerk.

Vanaf 3 december tot 6 januari 2011 worden de stations van Kortrijk en Gent feestelijk aangekleed. Iedereen kan een kerstboom laten sponsoren. Voor bedrijven een uitgelezen kans om zich bij de vele pendelaars bekend te maken. Op vrijdag 10 december rijdt een speciale kersttrein van Kortrijk naar Gent. In Gent is er een walking diner op de wielerpiste ‘Eddy Merckx’ in het gezelschap van renners zoals Johan Museeuw, Nico Mattan en Ferdi Van den Haute. Een treinticket kost 60 euro.

Bekende en minder bekende kunstenaars

De hoofdbrok van de actie is ‘kunst’. Dertien bekende en minder bekende kunstenaars maakten een schilderij dat voor het goede doel geveild wordt. Er zijn werken van o.a. Kamagurka, Willem Vermandere, Rik Vermeersch en Desanto. Maar ook Connie Janssens, de echtgenote van Kortrijks burgemeester Lieven Lybeer maakte een schilderij. De schilderijen zijn nog tot 22 december, de uiterste veilingdag, te zien bij Meuleman, Universiteitslaan 2 in Kortrijk. Kopieën hangen in het Kortrijkse station.

14{+e} werk

Bij de vernissage van die tentoonstelling werd ook een 14de ‘kunstwerk’ gemaakt door de sprekers van die avond. Onder meer burgemeester van Kortrijk Lieven Lybeer toonde er zijn schilderstalent. Ook Christiane Van Rijckeghem, districtsdirecteur van de NMBS-Holding, werkte er aan mee.

(MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad)

>> www.kerstactiekortrijk.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier