Kortrijk: zoekactie naar vermiste student levert niks op

Redactie KW

In Kortrijk is zaterdagnamiddag in de omgeving van de gebouwen van de KULAK opnieuw gezocht naar de vermiste student Waldo Van Raemdonck (19) uit Jabbeke. De zoekactie leverde geen resultaat op. Dat bevestigt Alain Remue van de Cel Vermiste Personen.

Vrijdag werd al een helikopter ingezet om in de omgeving van de KULAK te zoeken naar de student die al sinds vorige dinsdagavond vermist is. Waldo Van Raemdonck vertrok die avond van bij een vriend. Zijn fiets werd later teruggevonden langs de Bad Godesberglaan, vlakbij de universiteitsgebouwen. De zoekactie van vrijdag leverde niks op. “Daarom beslisten we om ook de waterpartijen in de buurt te screenen”, zegt Alain Remue. “In de onmiddellijke omgeving van de universiteitsgebouwen zijn er twee spaarbekkens. De Kortrijkse brandweer heeft die minutieus doorzocht, maar zonder resultaat.”

Hoe het nu verder moet, is niet meteen duidelijk. Volgens Alain Remue werden zaterdag ook nog studenten ondervraagd in de verdwijningszaak van Waldo Van Raemdonck. “Child Focus startte vrijdagavond met een affichecampagne, maar daar kwam tot nu geen reactie op”, zegt Remue zaterdagavond. “De situatie ziet er niet goed uit, maar ik heb geleerd nooit op te geven. Daarom gaan we door. Ik sluit niet uit dat er een grootschalige zoekactie komt, met inzet van veel mensen en middelen, om het gebied rond de universiteitsgebouwen van op de grond hermetisch te doorzoeken.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier