Kortrijk zegt “neen” tegen gemeenschappelijke vuilniszak

Redactie KW

Vanaf januari voert IMOG, dat is de afvalintercommunale voor het zuiden van de provincie, één gemeenschappelijke vuilniszak in.

Behalve in Kortrijk. De nieuwe zak zal 30 cent duurder zijn en dat noemt het stadsbestuur een verdoken belastingverhoging. IMOG betreurt de houding van Kortrijk. Bijna alle intercomunales hebben al één gemeenschappelijke vuilniszak voor alle gemeenten. Dat heeft het voordeel dat mensen de vuilniszak niet meer in de eigen gemeente of stad moet kopen. Met de prijsverhoging wil Imog mensen er opnieuw toe aanzetten om te sorteren . “We merken dat de laatste jaren het restafval gedaald is van 180 naar 140 kilogram, maar merken sinds vorig jaar weer een lichte stijging”, zegt Johan Bonnier

Andere zak

Maar Kortrijk legt zich daar niet bij neer. Burgemeester Vincent Van Quickenborne: “Wij vinden 1,60 euro te duur. Een indexering naar 1,50 euro kan wel, maar alles wat duurder is lijkt op een belastingverhoging en daar doen wij met de stadscoalitie niet aan mee”. Om duidelijk het verschil te maken met de gemeenschappelijke zak in de rest van de regio, krijgt Kortrijk nu dus een huisvuilzak in een ander kleur. Die zal 10 cent goedkoper zijn.

(T.N./A.D.)

Meer vanavond op WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier