Kortrijk wil grond aankopen voor parkeergebouw langs Kennedylaan

Redactie KW

Het schepencollege van Kortrijk wil de Park & Ride Parking langs de Kennedylaan uitbreiden en er een parkeergebouw op zetten.

Dat zou een oplossing moeten bieden voor het aanslepend parkeerprobleem op Hoog Kortrijk. De stad zal nu een ontwerpstudie bestellen en hoopt tegen 2015 in gang te kunnen schieten.

De huidige Park & Ride-zone schiet zijn doel voorbij. Mensen kunnen er parkeren en dan de bus nemen naar het centrum. Er is plaats voor een kleine 500 wagens, maar toch wordt het terrein nauwelijks gebruikt. En dat terwijl er in de onmiddellijke buurt wel degelijk nood is aan extra parkeerplaatsen. Onder meer door de komst van het nieuwe ziekenhuis, de uitbreiding van de onderwijsinstellingen in de buurt en de plannen van Barco om er een nieuwe productievestiging te bouwen. Daarom wil de stad het terrein uitbreiden en er een parkeergebouw op zetten, met ook kantoren, een kinderdagverblijf en een supermarkt.

Goed ontsluiten

Het Kortrijkse parkeerbedrijf Parko onderhandelt met het agentschap wegen en verkeer om grond aan te kopen om het terrein uit te breiden. Er zijn ook onderhandelingen met De Lijn om de frequenties van de bussen op te voeren, met haltes onder meer aan het AZ Groeninge en Kinepolis. Ook voor voetgangers en fietsers moeten er op Hoog Kortrijk betere verbindingen komen. Hoe dat allemaal gefinancierd moet worden is nog niet uitgemaakt. Kortrijk laat alvast een ontwerpstudie bestellen en hoopt het project tegen 2015 te kunnen opstarten.

(AD/BS)

Kortrijk wil grond aankopen voor parkeergebouw langs Kennedylaan

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier