Kortrijk wil decor zijn voor nieuwe tv-reeks op VTM

Redactie KW

De Kronenborgs. Dat is de werktitel van een nieuwe VTM-serie. En als het van Kortrijk afhangt, dan speelt die reeks in Kortrijk. Niet het Kortrijk van de Broeltorens, wel het moderne, dynamische Kortrijk van het design.

Wat Flikken is voor Gent en Aspe voor Brugge of neem De Smaak van de Keyser voor Hasselt, dat zou De Kronenborgs moeten of kunnen worden voor Kortrijk. Het stadsbestuur praat daarover alvast met VTM en met een productiehuis. Die zijn naarstig op zoek naar geldschieters.

Geen clichébeeld

Voor burgemeester Stefaan De Clerck is het duidelijk : Kortrijk levert geen clichédecor, het wordt geen Texas van Vlaanderen, waarin al te opzichtige zakenlui hun nummer zouden maken. Nee, Kortrijk wil zich wel profileren als een dynamisch centrum van design, creatie en innovatie.

Immozaak

De Kronenborgs zelf zijn een generatie ondernemers in de immobiliënbranche. Als alles meezit, volgen in april de opnames en zou de reeks al in november te zien zijn op VTM.

Infosessie

Maar… eerst moet de financiering nog worden rondgemaakt. En daarover zitten ze maandag in Kortrijk met belangstellenden samen.

Meer over De Kronenborgs en de Kortrijkse interesse in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 19 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier